15 června 2009

Den 11. - Z Floridy do New Orleans


Zvětšit mapu

Plán :
Přesun do New Orleans, kde máme rezervované ubytování ve skvělě hodnoceném Bed and Breakfast (4,8 hvězdičky z 5).
pátek 3.7. - pondělí 6.7.
114$ / noc
Royal Street Courtyard
2438 Royal St
New Orleans, LA 70117-7811
Zajímavé je to, že se o dům a hosty starají dva gayové.
Příjezd jsme ohlásili na 19.hodinu

Cestou se zastavíme ve městě Pensacola kde je muzeum National Museum-Naval Aviation. Máme v plánu poslední koupání v Mexickém zálivu.

Realita :
Ráno kolem 7:30 jsme vyjeli směr Pensacola. Tam končí Florida. Cesta proti včerejšku probíhala bez zdržení, nikde nebyly zácpy. Původně jsme se chtěli naposled vykoupat v Mexickém zálivu v Pensacola Beach. To jsme ale kvůli včerejšímu připálení syna obětovali. Zamířili jsme tedy rovnou do muzea letectva. Vsatup je zdarma a pro milovníky letectví to je ráj. Nejprve jsme museli projet přes kontrolní bránu, protože muzeum se nachází na vojenské základně. Téměř na všechno se dá sáhnout a vlézt dovnitř. Se synem jsme si vyzkoušeli za 5$ let simulátorem stíhačky při akci v Perském zálivu. Dalo se jít i do místního IMAXu. Ten je v USA téměř všude.
Abych uspokojil rodinu, tak jsem den předem našel po cestě veliký outlet ve městě Foley v Alabamě. Shopping v Orlandu měl úspěch a tady to nebylo jiné. Opět trička od 5 do 15$, džíny ecko za 20$. Dvoje boty Reebok celkem za 80$, ty druhé byly zdarma. Zimní bunda Oakley na snowboard za 50$. Opět jsme za 3,5 hodiny neproběhli víc než čtvrtinu obchodů.
Z tohoto taháku peněz už jsme se nasměrovali na New Orleans. Po Alabamě jsme projeli ještě kouskem státu Mississippi. Tam jsme na palubním počítači zaznamenali zatím nejvyšší teplotu 101F. To odpovídá více než 38 stupňů Celsia. Bez klimatizace v autě bychom si cestu vůbec nedovedli představit. V autě máme nastaveno 74F to je 23C. V Praze by mi to připadalo asi moc, tady to je příjemný chládek.
Cestou jsme ještě navštívili našeho favorita v rychlém stravování - Dairy Queen. Opět nezklamali. Manželka se synem si dali Flame thrower. Moje angličtina není dokonalá a tudíž místo tortil dostali provedení hamburger. Ale prý jim to moc chutnalo. Já jsem měl chilli hot dog. Taky dobrý. K tomu jsme si všichni dali milovaný blizzard. Střední velikost - odhadem skoro půl litru. Tentokrát s kousky buráků a sušenek s burákovým máslem. Nechali jsme tam asi 25$. Ale na rozdíl od jiných řetězců jsme je neoplakávali.
New Orleans se nám na tři noci stane domovem. Přijeli jsme do B&B těsně před 19.hodinou. Po chvíli čekání nám otevřel Phillip a uvedl nás do domu. Následovala krátká prohlídka včetně historie domu. Dům byl postaven v roce 1850 a jeho součástí je i část s ubytováním pro otroky. Otroctví bylo totiž zrušeno až roku 1863. Vnitřek domu připomíná bydlení na zámku, ale vybavení je ve velice slušném standardu. Už v únoru jsme si zarezervovali pokoj číslo 8. Protože Phillip je původně počítačový expert, tak dokonce mají na internetu virtuální prohlídky pokojů. Tady je ten náš.

Naše postýlka


Bydlíme necelý kilometr od slavné Francouzské čtvrti.
Phillip nám říkal, že pokud kdokoliv na světě nemůže najít vhodné místo pro život, tak v New Orleans ho najde. Prý je tady neuvěřitelné množství zvláštních lidí, ale všichni spolu vycházejí bez problémů. Městu se říká se asi i proto říká Big easy.
Místo původních 114$ jsme platili jen 99$ za noc. I tady brali kreditku a platební terminál měli u domácího počítače.
Jsme téměř v polovině naší dlouhé cesty a snad si tady trochu odpočineme od neustálého cestování. Konečně si trochu přispíme. Tak do 7:30.

Žádné komentáře:

Okomentovat